Kitschstories: Lactosevrije brownies

Bonjour!

Dit keer geen heel verhaal, maar een snelle post tussendoor. Ik ‘moet’ straks weer een avondje dansen en ongezond doen. Over ongezond gesproken, hierbij een recept voor brownies. Deze brownie bestaat niet alleen uit twee lagen, maar is ook lactosevrij!

Benodigdheden:

(voor een volle ovenschaal)

Voor de eerste laag:

– 200 gram suiker

– 200 gram boter (ik gebruik zelf Becel Light)

– 1 zakje vanillesuiker

– 4 eieren

– 200 gram zelfrijzend bakmeel

– 150 gram extra pure chocolade

Voor de tweede laag:

– 300 gram extra pure chocolade

– 125 gram boter (ik gebruik zelf Becel Light)

– 3 bananen

– 3 eieren

– 1 zakje vanille suiker

– 125 gram basterdsuiker

– 50 gram bloem

– half zakje bakpoeder

Voorbereidingen:

– Oven voorverwarmen op 165 graden

– Pak 1 ingevette ovenschaal

– Pak 2 grote schalen (of pak er 1 en was hem tussendoor af)

– Pak je mixer

– Pak 1 zeef

– Pak een pannetje

Aan de slag!:

Voor de eerste laag:

Smelt de chocolade op welke manier je dat ook wilt doen. Magnetron, pannetje, mag allemaal. Lief hè?

Klop de suiker, boter en vanillesuiker in een grote schaal met een mixer tot een glad geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg beetje voor beetje het meel toe en blijf mixen. Gooi tot slot de gesmolten chocolade er doorheen.

Mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een glad beslag. Giet het beslag in de ovenschaal. en zet het ongeveer 40 minuten in de oven (het is een groot oppervlak en een dunne laag, dus goed in de gaten houden. Hij moet nog een keer in de oven en anders is je onderste laag wel erg donker!)

Voor de tweede laag:

In de tijd dat de eerste laag in de oven staat, smelt je de chocolade samen met de boter in een pannetje. Wanneer dit gesmolten is, prak je de bananen en meng je deze er doorheen (Geen bananenliefhebber? Hou het dan bij 1 banaan).

Meng in een grote schaal de eieren, de vanillesuiker en de basterdsuiker en klop het met de mixer tot een luchtig geheel. Giet het chocolademengsel erbij. Voeg de bloem en het bakpoeder erbij en schep dit er door. Wanneer de onderste laag uit de oven is gehaald, giet je de inhoud van de schaal erop en zet je het geheel nog 25 minuten op 115 graden in de oven.

Adios!!

Plaats een reactie